.

Tablouri metalice – decoratiuni cu stil si istorie

Tablouri metalice – decoratiuni cu stil si istorie

Tablouri metalice 1Comentarii

Istoria tablourilor metalice


Tablourile metalice au aparut in jurul anului 1900, odata cu cresterea consumerismului, fiind utilizate in mod special pentru publicitatea marcilor aflate in magazine sau restaurante.

Rata de alfabetizare din lume era in crestere, motiv pentru care tablourile metalice pe care erau scrise cat mai creativ numele marcilor, era o metoda foarte eficienta de publicitate. Initial tablourile de metal precum staniu au aparut in interiorul si in exteriorul magazinelor alimentare, pentru a face publicitate marcilor si produselor vandute in acel magazin.

tablou metalic vechi

Primele tablouri au fost facute din cositor, dar odata ce industria siderurgica a decolat, aceste semne publicitare au fost realizate din otel.

Staniul a fost metalul preferat pentru astfel de creatii, deoarece este un element chimic care nu rugineste, este la fel de usor ca otelul, dar este mai putin maleabil si, ca urmare, este mai dificil de modelat.

Industria siderurgica a inflorit la sfarsitul secolului si a contribuit enorm la semnele publicitare care erau produse in masa. Pana la debutul celui de-al Doilea Razboi Mondial, otelul a fost materialul preferat pentru tablourile metalice. Dar, evident, in timpul razboiului, productia de tablouri metalice a fost interzisa, deoarece fiecare gram de metal era utilizat pentru productia de arme si obiecte necesare razboiului. Atentia oamenilor a ramas pe mentinerea tablourilor vechi, realizand ca nu vor putea fi inlocuite.

Deoarece tehnologia a avansat considerabil in timpul razboiului, a rezultat inventia materilelor plastice si a vinilului. Aceste materiale sintetice au fost mai durabile decat staniul pentru tablourile publicitate din exterior, motiv pentru care in perioada anilor 50, tablourile metalice au fot inlocuite cu cele din plastic sau vinil.

Ce reprezinta tablourile metalice azi si unde le gasesc?


Tablourile metalice s-au intors astazi ca o alegere populara pentru colectionari, dar si pentru oricine cauta un aspect retro in decorul interior al casei sau al locului de munca. Stilul vintage si povestea tablourilor metalice fac din acestea piese de decor unice si cu bun gust.


Astazi, gasesti tablouri metalice cu diferite subiecte, in diferite marimi, stiluri si create cu diferite tehnici perfectionate de mesteri in domeniu.

Tablourile metalice de la Thermobrass sunt lucrate manual, in cel mai mic detaliu. Aceste decoratiuni de metal pentru perete au fost modelate, sudate, polisate si apoi pictate de catre artisti adevarati. Detaliul vizual creaza o senzatie de adancime, producand un efect 3D extraordinar – fiecare piesa are caracteristicile ei personale.

Un mare plus este faptul ca tablourile metalice pe care le gasiti in oferta magazinului Joyard sunt confectionate doar din materiale de calitate si culori sigure, in totalitate ecologice.


Daca ai nevoie de o decoratiune pentru perete in birou, in restaurantul tau sau in sufragerie, tablourile metalice 3D sunt alegerea perfecta.

Cu un aspect retro, industrial, dar in acelasi timp cu finetea picturilor manuale, aceste decoratiuni pentru perete combina perfect caracterul lor istoric, imaginea unei piese de arta si frumusetea unui tablou pe care nu te saturi sa-l privesti.

1Comentarii

  • Avatar
   Cristina
   Iul 07, 2020

   Sunt absolut superbe tablourile metalice. Am comandat 2, cu masini, pentru pasionati de automobile. Mustang-ul si masina sport sunt foarte reusite. Surprinzatoare conceptul, detaliile si cromatica. Un cadou special, de bun gust si care va atrage privirile celor din jur :).

Scrie un comentariu

*
**(nu se va afisa)
*