5 motive pentru care sculpturile de bronz sunt impresionante
5 motive pentru care sculpturile de bronz sunt impresionante
Atunci când amenajezi o grădină accentul cade nu numai pe o alegere inspirată a plantelor, dar și pe forma aleii, tipul de fântână arteziană selectată, precum și pe decorarea cu bun gust a acestui colț de rai. Pentru un aer elegant, modern sau clasic în grădină, poți miza pe cele peste 600 modele de statui sculptate în bronz propuse de Joyard- Boutique of Joy.
Meșteșugul realizării de sculpturi în bronz este impresionant. Artiștii au folosit de secole acest metal versatil pentru a crea sculpturi cu texturi, forme și detalii realiste. Sculpturile în bronz conferă grădinilor și spațiilor rafinament, fiind totodată investiții de calitate, adevărate opere de artă. Statuile din bronz sunt utilizate frecvent în amenajarea spațiilor indoor sau outdoor. Iată 5 lucruri interesante pe care poate nu le știai despre bronz și sculpturile din acest material:
1. Cea mai veche sculptură din lume este realizată în bronz
Bronzul a fost primul aliaj inventat de-a lungul timpului. Este un metal realizat din 80 - 90% cupru și 10 - 20% staniu. Este cel mai popular material sculptural, deoarece are capacitatea de a se extinde când este fierbinte și de a se micșora pe măsură ce se răcește. Această proprietate a bronzului facilitează transferul materialului în matriță. Se consideră că cea mai veche sculptură din bronz este statuia denumită Fata dansatoare din Mohenjodaro, creată în jurul anului 2500 î.Hr. Bronzul a fost utilizat încă din cele mai vechi timpuri pentru realizarea de arme, monumente, statui, unelte și piese mecanice.
2. Toate sculpturile din bronz sunt mai întâi realizate în lut
Călătoria unei statui din bronz începe atunci când artistul realizează prima sculptură în lut. Un sculptor de bronz devine astfel și olar. În această etapă, artistul se concentrează pe crearea de detalii complicate care sunt turnate în cele din urmă în bronz. Sculptura din lut din interior trebuie sfărâmată pentru a putea fi utilizată matrița întărită de bronz. Ca un adevărat palimpsest, sculptura de bronz rezultată ia naștere din prefacerea mai multor straturi.
3. Realizarea unei sculpturi în bronz necesită mulți pași
Capacitatea de a rafina și de a turna imaginea dorită în bronz topit este uimitoare. Artistul parcurge mai mulți pași pentru a se asigura că matrița finală este capabilă să suporte temperatura extremă a bronzului lichid. Acest lucru este posibil prin procesul denumit ceară pierdută. Peste sculptura din lut este realizată o sculptură din ceară, urmată de o matriță ceramică care este coaptă în cuptor. După ce se coace ceramica și ceara se topește sau se „pierde”, matrița este gata pentru bronz.
4. Sculpturile în bronz pot avea diferite culori
Bronzul este recunoscut pentru culoarea clasică maro aurie, dar poate avea și alte culori. Cuprul din sculptura de bronz reacționează la oxigenul din aer pentru a crea un strat exterior protector numit patină. În natură, patina este de un verde deschis, un aspect similar cu cel al Statuii Libertății. Artiștii din bronz însă pot adauga propriile lor patine creând diferite culori precum albastru, roșu și verde închis.
5. Nu toate sculpturile din bronz sunt turnate într-o singură bucată
Pentru piesele mai complicate, artiștii creează matrițe și adaugă separat piesele sculpturii. Apoi sudează piesele de bronz finisate pentru a crea o singură sculptură. Dacă sculptorul este experimentat, zonele sudate sunt aproape imposibil de perceput cu ochiul liber. Este o mărturie a priceperii artistului.
Sculpturile din bronz reprezintă o adevărată artă. Poți alege piesa dorită din colecția impresionantă Joyard: statui de bronz, ceasuri solare și fântâni. De la dansul delicat sub formă de inimă al unui cuplu, până la apariția exotică a doi cheetah, statuile de bronz Joyard spun de fiecare dată povestea bunului gust și a eleganței.
Scrie un comentariu Cancel